משפט, ממשל ושינוי חברתי: תיאוריה ומעשה

כך תלמדו כל מה שצריך לדעת על תפקידו של המשפט במדינות דמוקרטיות

שאלת את עצמך פעם איך איך להוביל שינוי חברתי?  האם הדרך עוברת במחאה ציבורית? בשינוי מדיניות? בקבוצת אינטרס? או שמא הדרך לשם עוברת דווקא בעתירות לבית המשפט?

 

בשנים האחרונות נתפס בית המשפט העליון הישראלי (ובמיוחד בג"ץ), כמוסד בעל מעורבות גבוהה בנושאים פוליטיים מגוונים, בעיצוב מדיניות ציבורית, ונחשב לזירה חשובה לניהול מאבקים בעלי אופי ציבורי-חברתי-פוליטי. אך נשאלת השאלה האם בית המשפט אכן ממלא את "תפקידו החדש", והאם הכלי המשפטי מהווה כתובת להובלת שינויים חברתיים ופוליטיים באופן ממשי, או שהוא רק נהנה מהמיתוס? אם גם אותך מעניינות סוגיות אלה - הקורס משפט, ממשל ושינוי חברתי, שתעביר עו"ד ד"ר רעות פינגר דסברג הוא בשבילך.

 

למה כדאי להירשם לקורס?

בקורס נלמד על הקשר בין משפט לחברה; בין משפט לתרבות; מהם התנאים שבהם הכלי המשפטי יכול להוביל שינויים חברתיים במדינות שונות ומה זה אומר על תפקידו של המשפט במדינות דמוקרטיות. לאורך הקורס ננוע בין תיאוריות למעשה, בין משפט לממשל והדרך שבה ניתן לייצר שינויים חברתיים באמצעותו.

 

איפה תתקיים ההתמחות?

במסגרת הקורס תבצע.י התמחות מעשית של 100 שעות הבארגונים בחברה האזרחית שמנסים לשנות מדיניות דרך הממשל ודרך בתי המשפט, התמחות בעמותות, התמחות במשרדי ממשלה וברשויות המקומיות.

 

 הפרטים הקטנים והחשובים

הקורס מיועד לתלמידי שנה ב' וג' בתואר ראשון במדע המדינה.

עבור השתתפות בקורס תקבל.י 4 נק"ז

 

לתשומת הלב:

ההרשמה לקורס היא במסגרת הבידינג.

לפרטים נוספים ולהצטרפות לתוכנית ניתן לפנות ישירות לחוג, או לכתוב לנו למייל  ofiromash@tauex.tau.ac.il

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>