תכנית "מעגלים" בחוג לריפוי ועיסוק חוגגת 11 שנות פעילות

תכנית "מעגלים" מתקיימת בחוג לריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל אביב בשיתוף היחידה למעורבות חברתית, ועמותת "חברים לרפואה".

תכנית "מעגלים" חוגגת 11 שנים

 

תכנית מעגלים מתקיימת בחוג לריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל אביב בשיתוף היחידה למעורבות חברתית ועמותת "חברים לרפואה".  במסגרת התכנית סטודנטיות מקיימות קשר אישי רגשי-חברתי עם ילד או מבוגר המתמודד עם מגבלה ומלוות אותו לאורך שנת הלימודים האקדמית. תכנית מעגלים הנה  קורס אקדמי המשלב פעילות חברתית. הקורס מועבר זו השנה ה 11, כאשר בארבע השנים האחרונות מועבר כקורס חובה לסטודנטיות שנה א' בחוג לריפוי בעיסוק. השנה סיימו 61 סטודנטיות/ים, שפעלו ב 14 מסגרות שונות, עבור כ - 130 אנשים בקהילה. מתחילת התכנית פעלו בה 320 סטודנטיות/ים.

 

בטקס המרגש שהתקיים בסיום שנה"ל תשע"ד בירכו: ברוך ליברמן, מנכ"ל עמותת "חברים לרפואה" ; ד"ר אורית ברט ראשת החוג לריפוי בעיסוק ; רחלי ורשבסקי מנהלת היחידה למעורבות חברתית וצוות המנחים – עינת אולינקי, גילה רבינוביץ, זהר שיף סיני ואיריס טרי, מתאמת הפרויקט בין העמותה לאוניברסיטה. במהלך הטקס הציגו הסטודנטיות את התהליכים והקשרים שיצרו במהלך השנה עם האנשים אותם ליוו בקהילה.

 

ברוך ליברמן, מנכ"ל עמותת חברים לרפואה הזכיר כי בתחילת השנה ברך באותו המקום הרב יחיאל לנדמן ז"ל. לצערנו שבועיים לאחר מכן נפטר יחיאל באופן פתאומי. "יחיאל ז"ל היה איש מיוחד במינו, איש טוב, אוהב אדם, שתכנן להקדיש את המחצית השנייה של חייו, למען החוליות הכי חלשות בחברה. אלה שנפגעה בריאותם ושמצבם הכלכלי מנע מהם לדאוג לעצמם ופשוט – לחיות. תקוותו של יחיאל לא התגשמה. הוא נפטר בטרם עת, מותיר אחריו מסכת מפוארת של חסד ורשימה ארוכה של משימות קודש. ימים ולילות הוא היה מגויס למציאת פתרונות, החל מ-להשיג תרופה יקרה לתסמונת נדירה שעלותה עשרות אלפי דולרים מדי חודש, עבור הומלס ערירי ועד – לגרום לילד חולה בשיתוק מוחין, לחייך. החזון של יחיאל - שהתבסס על השקפת עולם רחבה של  ערכי נדיבות, נתינה  ומעורבות  בקהילה - היה ליצור דור של סטודנטים בעלי מודעות חברתית וערכי תרומה כך שגם בעתיד יתגייסו לפעילויות כאלה מיוזמתם האישית". יחיאל העריך את הנכונות והאכפתיות של הסטודנטיות לסייע למי שאינו יכול להתמודד לבד, והזכיר כי כל ישראל ערבים זה לזה. 

 

הסטודנטיות הציגו את התהליכים והקשרים שיצרו במהלך השנה ותארו את ההתמודדות עם האדם המתמודד עם מגבלה – ילד, מתבגר, מבוגר או קשיש . כיצד נכנסו לעולם אחר ששינה להם את המחשבות על אנשים מוגבלים, כיצד גילו יכולות חדשות על עצמם מהפן האישי והמקצועי, וציינו כי זו הייתה חוויה משמעותית ששיפרה אותם כבני אדם, ותהליך שהוא מסע מרגש וצידה משמעותית להמשך הדרך. אחת הסטודנטיות ציינה "כשהתחלתי את הקורס לא ידעתי למה לצפות, היום אני יכולה לומר שבזכותם למדתי לגלות הרבה יותר סבלנות וזה הפך אותי לא רק לבן אדם יותר טוב, אלא גם לאמא יותר טובה". המסגרות בהן השתלבו הסטודנטים: מרפאת מ.ג.ן, ביה"ס הרצפלד, מערכי דיור של אקים: שהם ועיר שמש בת"א, הוסטל השחר בהרצליה, בית חלומי ברעננה, בית אקשטיין קרית אונו, צ'יימס מועדונית עליזה בגין, עמותת צעד קדימה בשרון ובראשל"צ, עמותת עמיחי, בית אבות עטרת רימונים, מרכז רב שירותים לעיוור בת"א, בית החלמה "שלווה".

 

במהלך הטקס הוענקה לתכנית  "אות השירות" של "חברים לרפואה" על שמו של הרב יחיאל לנדמן ז"ל מייסד ומחייה הארגון, כהוקרה והערכה  על תרומתו לקהילה של פרויקט מעגלים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>