תבל בצדק יוצרת קהילה של פעילים בנפאל

סטודנטים מוזמנים לצאת למשלחות הסיוע ולזכות בחוויה ייחודית לכל החיים

01 יולי 2015

 

"לא דמיינתי כך את השנה הזו. התנדבתי כדי לעזור בפיתוח קהילות נחשלות בנפאל, וכשהאדמה רעדה והמציאות קרסה לפנינו, נראה שזקוקים לנו יותר מתמיד. היופי המדהים מסתיר מאחוריו פצעים רבים שנפערו כשהאדמה פערה את פיה". אלינור ריימונד, מתנדבת בעמותת "תבל בצדק", הפועלת בשיתוף פעולה עם קהילות עניות ומוחלשות כדי לשפר את איכות חייהן ברמה הכלכלית, החברתית והאישית, משתפת בחווית ההתנדבות האישית שלה.

 

למצוא את עצמך בקצה העולם כשנראה שסוף העולם הגיע

ברגע הראשון זו היתה רק האדמה שזזה, בשני- הכל השתנה. מוגבלים בתקשורת ובקליטה סלולרית, עבר זמן עד שהבנו את מימדי ההרס והמוות שגבתה רעידת האדמה. גילינו זאת רק לאחר שהצלחנו ליצור קשר עם שאר קבוצת המתנדבים של "תבל בצדק", ששהו באותה שעה באירוע קהילתי. דאגה גדולה אחזה בנו כשהבנו מה קרה בעמק קטמנדו וסביבתו, ביתם של החברים שלנו, איתם עבדנו במשך שמונה החודשים האחרונים. במהלך 72 השעות העוקבות,  עשרים המתנדבים, נפאלים ובינלאומיים, שהו יחד מחוץ למרכז הקהילתי של הכפר, שם בישלנו, אכלנו, ישנו, ובעיקר תמכנו. היה זה רק ביום הרביעי שבו החברים הנפאליים שלנו יכלו לחזור לבתיהם (אלה שעוד עמדו) ולמשפחותיהם, ורק אז יכולנו להתחיל לעכל- חווינו רעידת אדמה בדרגה 7.9 בסולם ריכטר. מהרגע בו חברינו הנפאלים מצאו את דרכם הביתה (לאחר 72 שעות, כשממשלת נפאל אפשרה את ההתניידות בדרכים לקטמנדו) לזמן שבו אנו יכולנו לשוב (8 ימים לאחר הרעידה הראשונה, כשהיה ברור שיש לנו מקום בטוח לשהות בו, ומים נקיים לשתייה) נשארנו בכפר, מעריכים את מצב איזור העבודה שבו עבדנו, ואת מצבה של הקהילה שבתוכה חיינו. רבים מהבתים נפגעו, חלקם נהרסו, ואפילו כעת ועד לתום עונת המונסונים, תושבי הכפר עדיין ישנים בחוץ, מפחדים שהקירות הסדוקים לא זקוקים להרבה כדי להתמוטט לגמרי.

 

מפיתוח קהילתי לעבודת סיוע

שמונה חודשים מוקדם יותר, לא דמיינו את השנה הזו כך. כשארזנו את החיים שלנו ונסענו להתנדב בנפאל, עשינו זאת מתוך אמונה שיש לנו את הכלים והיכולת לעזור ולהביא לשינוי חיובי בחיי אנשים אחרים, באחת המדינות העניות בעולם. במשך שמונה חודשים עבדנו יחד עם צוות מקומי בתהליך קיימות ארוך של פיתוח קהילות, פתאום העבודה השתנתה. מפיתוח קהילתי, עברנו לעבודת סיוע מיידית. אחרי שמונה חודשים בכפר מרוחק בנפאל, אי אפשר שלא להתאהב באנשים, בתרבות ובמקום, וידענו- עכשיו יותר מתמיד, הם צריכים את עזרתנו. אנחנו צריכים לעזור. חזרנו לקטמנדו וחולקנו לאזורי עבודה שונים. בחלקם "תבל בצדק" עובדת כבר שנתיים, בחלקם עבדה בעבר ועזבה בסיום תהליך מוצלח. גם לאחר עזיבת מקום, עדיין נותרת מחויבות לקהילה.

בדרך לכפרים, אחרי שהריסות העיר מאחוריכם, היופי של נפאל נפרס לפניכם. הגבעות הירוקות והפסגות הלבנות של הרי ההימלאיה מברכים לשלום, כמו גם הפנים המחייכות של התושבים שאותם אתם עוברים בדרך, כמו כלום לא קרה. אך בהתבוננות עמוקה יותר, אתם רואים את האוהלים והמחסות המאולתרים אשר בהם הם מבלים את לילותיהם. אתם מגיעים לכפר ופוגשים את הקהילה. הילדים משחקים יחפים סביבכם, שמחים על הפנים החדשות וחברי המשחק החדשים, המבוגרים מתבוננים בכם בעיניים מלאות תקווה, מקווים שיש ביכולתכם לפתור את כל בעיותיהם. אתם לא יכולים. עם משאבים מוגבלים, אתם יכולים לעשות רק מה שיש ביכולתכם. אתם מביאים אספקה רפואית, מפנים את ההריסות שבעבר היו בית או בית ספר, אתם עוזרים לבנות בתי שימוש, מלמדים היגיינה וסניטציה ומעסיקים את הילדים בעוד שהוריהם בונים מחדש את בתיהם. אתם מחייכים ומראים שאכפת לכם, אך בפנים ממלאה אתכם העצבות. יש כל כך הרבה עבודה לעשות, אתם לא יכולים לעזור לכולם. כל כך הרבה אנשים בנפאל איבדו בני משפחה, חברים, בתים. אינכם יכולים לרפא את כל נפאל לבדכם, בכפר אחד, בעמותה אחת. אך אתם יודעים, ומזכירים לעצמכם - זה בהחלט מקום טוב להתחיל.

 

איך מסייעים לקהילה בנפאל?

"תבל בצדק" היא עמותה שעובדת בקהילות מקומיות בנפאל בתחומים מקצועיים שונים, כמו חינוך פורמלי ובלתי פורמלי, העצמת נשים, מדיה ותקשורת, פיתוח חקלאות ובריאות. העבודה נעשית בזוגות של מתנדבים בינלאומיים ונפאלים יחדיו, מתוך רצון לייצר שינוי בר-קיימא ושותפות אמיתית. באוקטובר הקרוב תצא משלחת כחלק מהמאמץ הכולל של הארגון לתמוך ולסייע למדינה שנפגעה קשות מרעידת האדמה. 

 

סטודנטים המעוניינים בפרטים נוספים על משלחת הסיוע לנפאל מוזמנים ליצור קשר עם רועי: tevel.info@gmai.com , 054-3030280 .www.tevelbtzedek.org

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>